Wednesday 4 May 2016

KEUNTUNGAN SEBAGAI DEALER

Syarat Belian Layak Dealer 2016
Sebagai rujukan terkini, admin kongsikan semula LIMA KEUNTUNGAN UTAMA sebagai dealer (versi 2016):

#1 - Kenaikan Harga Emas
"Ali telah membeli jongkong emas 100 gram pada tahun 2014 pada harga 11k dan telah menjual semula emas tersebut pada tahun 2016 dengan harga 18k".

*Ali telah mendapat keuntungan sebanyak 7k.

Kisah Ali diatas adalah situasi paling mudah untuk difahami. Sama ada berstatus dealer atau tidak anda akan mendapat keuntungan ketika kenaikan harga emas berlaku dengan syarat jual semula emas ketika harga naik. Selagi emas belian terdahulu belum dijual anda tidak akan mendapat apa-apa keuntungan. 

#2 - Insentif Belian
Jika berstatus dealer, anda akan dibayar insentif bagi setiap belian. Sebagai contoh anda berstatus Master Dealer dan telah membuat belian emas sebanyak 100k maka anda akan dibayar sebanyak 2k. Insentif belian dibayar mengikut status dealer seperti berikut:
  • Master Dealer - 2%
  • Priority Dealer - 1.5%
  • Normal Dealer - 1%

#3 - Insentif Jualan Semula
Bagi setiap jualan semula kepada Public Gold, dealer akan dibayar sebanyak 0.3% dari nilai jualan. Contohnya anda membuat jualan semula sebanyak 70k maka anda akan dibayar sebanyak RM210. 

Seronok tak? Biasanya bila kita jual semula emas kepada kedai emas harga ditolak bermula 20% hingga  45% dari harga semasa, tetapi dengan Public Gold kita dibayar insentif untuk proses jualan semula.

#4 - Insentif Introduce Customer
Anda telah mempromosikan emas Public Gold di facebook dan sahabat anda yang berada di Kuching, Sarawak telah membuat belian emas dengan nilai 10k. 

Sekiranya sahabat tersebut meletakkan nama anda sebagai Introducer, anda akan dibayar sebanyak RM200 jika berstatus Master Dealer. Bagi setiap belian pelanggan, Master Dealer akan dibayar 2% dari jumlah belian. Cuba kira jika sebulan anda memiliki 100 orang pelanggan?

#5 - Buy Back Dan Jual Semula


Sekiranya pelanggan ingin menjual semula emas, kita akan membeli semula emas tersebut dengan merujuk harga PG Buy (petak hijau). Sebagai contoh jongkong emas 100 gram, kita akan membeli semula pada harga RM16,371. Sebagai dealer, kita telah jimat atau mendapat diskaun 6% daripada harga asal (PG Sell) jika membuat belian semula daripada pelanggan.

Katakanlah pada hari tersebut anda memang bernasib baik dimana pada sebelah malamnya pula ada pelanggan baru yang ingin membeli jongkong emas 100 gram maka anda akan jual pada harga RM17,416. Keuntungan untuk satu transaksi ini adalah RM1,045.

P/s: Public Gold menawarkan promosi terkini (May 2016) dengan belian hanya 11k anda layak sebagai dealer! 

Hubungi admin untuk pertanyaan lanjut:
Adzlan Yusuf (016-8615184)
Master Dealer PG008610


Ingin belajar ilmu emas dengan pantas?
Dapatkan ebook PANDUAN PANTAS EMAS [KLIK DISINI]

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.