Tuesday, 2 December 2014

BELIAN 200 GRAM LAYAK DEALER & PERCUMA 1 GRAM JONGKONG EMAS

Tempoh Promosi : 1.12.2014 - 31.12.2014

Untuk menjadi Dealer/Tokey Emas anda perlu membuat belian emas fizikal sebanyak RM30,000 dalam satu resit. Bersempena promosi akhir tahun anda berpeluang menjadi Dealer dengan belian sebanyak 200 gram sahaja & mendapat PERCUMA 1 gram jongkong emas. Anda jimat hampir RM3,000 jika menggunakan promosi ini!

Apa yang anda dapat sebagai Normal Dealer?
1. Insentif sebanyak 1% bagi setiap belian peribadi.
2. Insentif sebanyak 1% jika customer membuat belian.
3. Insentif sebanyak 0.3% jika jual semula emas/perak fizikal kepada Public Gold.
4. Baca kelebihan Dealer KLIK DISINI

Ingin mulakan simpanan emas fizikal serendah RM135 sehingga RM140? KLIK DISINI

Sebarang pertanyaan lanjut hubungi [Admin] ditalian 012-8309284


Friday, 31 October 2014

PROMOSI AKHIR TAHUN 2014

Syarat-syarat belian bagi melayakkan Dealer 2014.

Syarat bagi melayakkan Dealer adalah dengan belian sebanyak RM30,000 sebelum ini. Berita baik bagi yang berminat untuk menjadi Tokey Emas, anda berpeluang menjadi Dealer Public Gold dengan belian 150g atau sekitar RM20,000 sahaja!

Apa yang anda dapat sebagai Normal Dealer?
1. Insentif sebanyak 1% bagi setiap belian peribadi.
2. Insentif sebanyak 1% jika customer membuat belian.
3. Insentif sebanyak 0.3% jika jual semula emas/perak fizikal kepada Public Gold.
4. Keuntungan Dealer, KLIK>> DISINI

Promosi bermula 1.11.2014 sehingga 30.11.2014.

P/s : Hubungi Admin ditalian 012-8309284 (WhatsApp) untuk keterangan lanjut promosi diatas. Jangan TUNGGU lagi!!!

Ingin bermula dengan bajet paling jimat 1gram Jongkong Emas ? KLIK>> DISINI

Friday, 24 October 2014

5 Kriteria PENTING Wajib Tahu Sebelum Membuat Belian Emas Fizikal

Sekarang ni dah banyak company yang keluarkan emas fizikal. Ramai pembeli jadi keliru nak beli emas yang mana satu dan ada juga yang bertanya tentang syarikat lain seperti GCP, Amsyiq Gold, GSR, Sri Ayu dan banyak lagi. Namun saya berasa lebih adil anda semua tanya direct Dealer-Dealer company tersebut sebab saya takut maklumat yang saya bagi tidak tepat ataupun tak lengkap. Dealer company itu sendiri lebih layak untuk explain berbanding saya.
Saya expert tentang Public Gold (PG) dan ilmu pelaburan emas secara umum. Setakat yang saya perhatikan, emas pelaburan paling tinggi permintaan di Malaysia ialah Kijang Emas BNM, Dinar Kelantan dan Public Gold. So, saya lebih fokus kepada Public Gold sebab saya tengok Public Gold menyediakan fasiliti pelaburan emas fizikal terbaik di Malaysia.
Bagi saya, emas terbaik untuk pelaburan ialah emas yang senang dibeli, senang dijual, dan untung maksimum bila dijual! Kalau anda nak tahu sesuatu emas PELABURAN itu bagus ke tak, anda semua kena meneliti 5 kriteria penting :
  1. Harga Rendah
  2. Spread Rendah
  3. Supply Consistent
  4. Cawangan Banyak
  5. Syarat Jual Beli Mudah
Kriteria #1 – Harga Rendah

Cuba bandingkan harga sesebuah company dengan pengeluar emas yang lain. Paling baik mestilah harga paling rendah. Kalau untuk pelaburan, kena pastikan at least harga emas tu lebih rendah dari harga kedai emas (www.fgjam.org.my). Tapi kena hati-hati, emas yang harganya paling murah biasanya spreadnya (susut nilai) agak tinggi.
Jangan mudah terpengaruh dengan emas murah, sebab emas murah harga jualnya pun lebih murah! Anda boleh semak di website company tersebut, contohnya;
Kriteria #2 – Spread Rendah
Cuba kira berapa peratus spreadnya. Spread akan menentukan berapa cepat kita dapat untung. Lagi rendah lagi bagus. Kena buat calculation la sikit.
  1. Formulanya, (HARGA SELL – HARGA BUY)
  2. Perbezaan harga tu, bahagikan dengan harga dia jual tadi, dan darab dengan 100.
  3. Baru kita dapat tahu berapa % spreadnya. Lagi rendah lagi bagus.
Contohnya, harga semasa 1 Dinar Public Gold (25 Mei 2012, jam 4.15 petang).
Perhatikan harga PG BUY (harga jual semula)
Pelabur Emas mementingkan SPREAD MARGIN yang paling rendah!
Spread 6% tu maksudnya, kalau harga emas naik 10%, pembeli 1 Dinar PG dah untung 4% (10% – 6%). Saya tengok, ada company kenakan spread 1 Dinar sehingga 15%! Uh… Kesian kepada pembeli yang tak tahu tentang spread… Maksudnya, kalau harga emas naik 10%, pembeli 1 Dinar dari company X tu masih lagi tak untung -5% (10% – 15%)!
Kriteria #3 – Supply Consistent
Anda kena make sure company tersebut boleh supply emas secara konsisten. Maksudnya, bila harga emas jatuh mendadak, kita berpeluang untuk beli pada harga rendah. Saya perhatikan, Dinar Kelantan dan Kijang Emas agak bermasalah sikit dari sudut ni. Bila harga emas jatuh mendadak, memang susah nak dapat stok! Pembeli terpaksa nganga jer lah, sedangkan itulah peluang untuk memaksimumkan keuntungan…
Bagi saya, antara kelebihan yang ada pada PG ialah bukan sekadar stok sentiasa ada tapi kita berpeluang beli mengikut REAL-TIME harga emas dunia. Setakat ni, saya tengok hanya PG jer  yang ada fasiliti lock harga beli dan harga jual mengikut real-time di Malaysia.

Katakanlah harga emas jatuh mendadak pada pukul 12.00 malam, kita boleh lock harga rendah dan bayar harga yang kita lock pukul 12.00 tu walaupun harga emas naik balik pada pukul 7.00 pagi esoknya. Ini bukan teori, tapi realiti. Kalau harga emas nak jatuh, biasanya dia jatuh waktu malam (waktu Malaysia) dan naik balik pagi esoknya. Jadi, pembeli emas PG berpeluang dapat keuntungan lebih dengan fasiliti ni.
Kriteria #4 – Cawangan Banyak
Kena semak berapa banyak company tu ada cawangan. Company terbaik ialah company yang banyak cawangan supaya mudah urusan jual beli. Kalau company tak banyak cawangan, takut susah bila nak jual balik nanti.
Public Gold mempunyai cawangan di seluruh negeri di Malaysia!
  • Katakan anda membeli sekilo emas berharga RM180,000 hari ini.
  • Minggu hadapan harga jual semula (PG BUY) adalah RM200,000 anda pergi branch bawa emas dan dapat cash dalam tempoh 24 jam (bank in to your account).
Sebab itu pelabur emas yang mempunyai modal besar memilih Public Gold! Guaranteed buy back

Kriteria #5 – Syarat Jual Beli Mudah
Syarat ni pun penting. Beli, cari company yang jamin akan beli balik emas tu tanpa banyak syarat. Jika company tu tak jamin akan beli balik, jangan beli emas tu sebab nanti kita rugi 25% sebab terpaksa jual kepada kedai emas. Paling baik ialah company yang jamin akan beli balik walau apa keadaan emas tersebut sekalipun calar, kemek & bengkok.

Emas Public Gold jika calar, kemek & bengkok diterima untuk belian semula.
Emas Pamp Suisse tidak boleh dibuka "seal" & spread akan menjadi lebih tinggi.
Selepas anda faham 5 kriteria penting ini, pilih emas pelaburan yang BALANCE untuk kesemua ciri-ciri tersebut. Setakat yang telah saya kaji, tak ada company boleh score 5 bintang untuk kesemua ciri-ciri yang saya senaraikan tadi. The highest score setakat ni ialah Public Gold!
  • Harga Rendah (PASSED!)
  • Spread Margin Rendah (PASSED!)
  • Stok Sentiasa Ada (PASSED!)
  • Cawangan Di Seluruh Malaysia (PASSED!)
  • Syarat Jualan Semula Mudah (PASSED!)

Saturday, 30 August 2014

Gold Accumulation Program (GAP)

Jongkong Emas 999.9 (LBMA) Public Gold
GAP adalah program terbaru daripada Public Gold bagi membantu pelanggan memulakan simpanan emas fizikal bermula dengan 1 gram. Melalui program ini emas fizikal boleh dibeli dengan harga mampu milik oleh semua pelanggan.

SOALAN PALING POPULAR TENTANG GAP:

1. Bagaimana menggunakan program GAP?
Program ini direka khas bagi membantu individu yang tidak mampu untuk membeli emas fizikal dalam jumlah gram yang besar. Sebagai contoh pada 22.08.2014 harga emas GAP 1 gram adalah RM140. Jadi anda boleh membeli emas fizikal 1 gram dan terus membuat simpanan sehingga mencapai target yang ditetapkan.

Contoh simpanan emas fizikal menggunakan program (GAP)

Pengeluaran emas fizikal boleh dibuat selepas 48 jam atau setelah bayaran disahkan (sila hubungi cawangan Public Gold pilihan sebelum datang untuk membuat pengeluaran). Tiada bayaran pengurusan atau "Admin Fee" bagi program ini dan hanya kos pengangkutan disebut sebagai "Gold Premuim" dikenakan apabila proses pengeluaran emas fizikal dilakukan.

2. Sekiranya simpanan emas GAP saya berjumlah 4 gram, bolehkah saya mengeluarkan hanya 1 gram?
Boleh. Paling penting perlu tinggalkan baki 1 gram minimum dalam akaun GAP. Bayaran Gold Premium sebanyak RM5 akan dikenakan untuk pengeluaran 1 gram (Semenanjung) dan RM10 (Borneo).

Gold Premium untuk kesemua produk Public Gold

3. Bagaimana sekiranya saya hanya ingin mendapatkan 1 gram emas fizikal tanpa melalui akaun GAP?
Jika beli 1 gram tanpa melalui GAP, rujuk "Retail Price". Anda boleh datang ke-18 cawangan Public Gold seluruh Malaysia untuk mendapatkan ready stock pada harga 1 gram = RM215.


4. Berapa belian terbaik atau minimum untuk memulakan simpanan GAP?
Dengan bajet minimum pilihan terbaik adalah dengan belian 2 gram. Sebagai contoh harga semasa 1 gram GAP = RM140. Jadi anda perlu buat bayaran sebanyak RM280. Selepas 48 jam dari tarikh bayaran anda disahkan, buat pengeluaran 1 gram emas fizikal. Saya YAKIN anda sangat seronok bila dapat pegang sendiri emas fizikal 1 gram yang sangat comel!

PENTING: Sila hubungi cawangan Public Gold berdekatan sebelum anda membuat pengeluaran emas fizikal dari akaun GAP.

5. Kenapa perlu tinggalkan baki minimum 1 gram dalam simpanan GAP?
Untuk memastikan simpanan GAP aktif dan anda KEKAL membuat belian 1 gram dengan merujuk harga semasa GAP. Jika tidak, anda perlu membuat belian pada harga retail price. Usah risau, 1 gram tersebut tetap 100% millik anda dan boleh dikeluarkan pada bila-bila masa!

**Jika anda mengeluarkan kesemua simpanan GAP tanpa meninggalkan baki minimum 1 gram, pada belian seterusnya nanti anda akan dikenakan caj pengaktifan semula akaun GAP.

6. Tuan, jika bajet sekitar RM2,000 boleh tak saya terus beli 10 gram Gold Bar?
Ini soalan paling hensem! Jika mempunyai bajet sekitar RM2,000 anda boleh memiliki 10 gram Gold Bar yang hanya berharga RM1,400 ketika ini (22/08/2014) tanpa perlu menggunakan program GAP. Buat bayaran dan bawa balik emas fizikal anda (masa tidur boleh letak atas dahi). Hehee...

Belian emas TANPA melalui GAP [KLIK DISINI]

Harian Metro | 29.10.2014


Saya nak order GAP!
TIGA langkah mudah memiliki emas fizikal melalui GAP:

1. Lihat harga semasa Gold Accumulation Program (24k) seperti gambar dibawah. Harga semasa boleh rujuk disebelah kanan blog ini atau layari www.publicgold.com.my
Harga semasa 1gram GAP
PENTING : Jika beli 5 gram, buat bayaran RM137 X 5 = RM685. Sila rujuk harga semasa GAP sebelum membuat bayaran.

2. Buat bayaran ke Akaun : PUBLIC GOLD MARKETING SDN. BHD.
Nombor Akaun Maybank : 5571-3923-8048  
Nombor Akaun Public Bank : 3167-52-0833
E-mel : gap@publicgold.com.my
Simpan bukti bayaran untuk rujukan

3. E-melkan bukti bayaran ke gap@publicgold.com.my ; Cc kepada Admin indicatorgold@yahoo.com atau boleh WhatsApp ke 016-8615184 berserta butir-butir peribadi anda seperti berikut : Nama penuh, No. kad pengenalan, No. handphone dan E-mel. Contoh : David Espepol, 831112-13-6799, 012-830xxxx, davidespepol@yahoo.com

Contoh penghantaran bukti bayaran melalui WhatsApp atau e-mel

P/s : Selepas 48 jam dari tarikh bayaran dibuat anda akan menerima ID/Username melalui e-mel untuk login ke www.publicgold.com.my dan jumlah semasa akaun simpanan emas fizikal GAP boleh disemak secara online! Sebarang pertanyaan lanjut anda boleh menghubungi Admin ditalian 016-8615184.

Semak baki GAP secara online

Klik "Statement" untuk menyemak baki semasa selepas 48 jam bayaran dibuat

Dapatkan ebook PANDUAN PERCUMA GAP [KLIK DISINI] 

Pertanyaan lanjut:
Adzlan Yusuf (016-8615184)
Master Dealer PG008610

Saturday, 31 May 2014

PROGRAM KEUSAHAWANAN EMAS (Jimat 50%)




Promosi "PROGRAM KEUSAHAWANAN EMAS"
  1. Dengan belian minimum Emas & Perak fizikal sebanyak RM10,000 dalam satu resit anda secara automatik layak bergelar Normal Dealer Public Gold.
  2. Layak menerima insentif sebanyak 1.5% bagi transaksi jual/beli.
  3. Harga belian asal melayakkan sebagai Normal Dealer adalah sebanyak RM20,000. ANDA jimat RM10,000 jika menggunakan promosi ini!
PENTING : Promosi  "PROGRAM KEUSAHAWANAN EMAS" diatas bermula 1.6.2014 - 30.6.2014. Hubungi Admin ditalian 012-8309284 untuk keterangan lanjut mengenai promosi hebat ini.

Dapatkan 15 TIPS PERCUMA sebelum memulakan simpanan Emas Fizikal (KLIK DISINI)


Monday, 5 May 2014

Beli 10 Dirham (Perak) Tanpa RISIKO!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Dalam usaha saya berkongsi ILMU Emas & Perak Fizikal, saya ingin "menawarkan" Ilmu praktikal secara PERCUMA. Bagaimana?

Rakan-rakan yang belum pernah memiliki atau menyimpan 10 Dirham (Syiling Perak) perlu membeli syiling fizikal ini pada harga RM94 (Harga Terkini) + kos pengangkutan RM10 = RM104 daripada saya.

*Harga update setiap 20 minit (berpandukan harga semasa ketika lock).
10 Dirham Public Gold (Perak)

Selepas itu anda secara automatik akan :

[️]Belajar melihat harga emas & perak dikemaskini setiap 20 minit @ www.kerajaanemas.com bermula 600am esok.

[️]Pegang & lihat dengan mata sendiri syiling fizikal tersebut (bawa tidur letak atas dahi pun boleh). Rasakan auranya.

[️]Baca ebook PERCUMA daripada saya sampai habis. Ebook tak seberapa ini telah membantu saya menjual hampir RM10 Juta emas & perak fizikal bermula tahun 2011. Download ebook percuma (KLIK DISINI)


Dalam tempoh 10 hari, jika ANDA berasa syiling yang telah dibeli tadi tidak mendatangkan apa-apa faedah atau makna, anda hanya perlu "JUALKAN SEMULA" Syiling 10 Dirham tersebut beserta sijil (cukup sifat) kepada saya.

#Tanpa soalan saya akan "BELI SEMULA" 10 Dirham tersebut pada harga RM104.

Ilmu praktikal ini saya hadkan kepada 100 orang terawal yang menghubungi saya bermula malam ini.

Hubungi :
Adzlan Yusuf 012-8309284
| WhatsApp | WeChat | Telegram |


Thursday, 3 April 2014

Seminar Simpanan, Pelaburan & Perniagaan Emas Fizikal (April 2014)

Tarikh
Masa
Lokasi
19 April 2014
(Sabtu)
1030am – 1230pm
Public Gold Cawangan Kota Kinabalu
(Sebaris Maybank Alamesra).

Bagaimana cara utk hadir ke seminar ini?

Seminar ini adalah PERCUMA.
Tetapi sebelum datang kena register @ mendaftar tempat terlebih dahulu.
Untuk hadir, anda perlu SMS atau WhatsApp ke H/p saya : 012 830 9284 butiran-butiran berikut :

1. Taipkan SEMINAR: Nama penuh
2. Tarikh dan lokasi seminar pilihan anda

Contoh SMS:
SEMINAR : Ahmad bin Abu, Kota Kinabalu.
Jika hendak register lebih dari 1 tempat duduk, hantar SMS seperti ini:
SEMINAR : 1. Ahmad bin Abu, 2. Halimah Sawa, 3. Halim Bawang, 4. Jamal Pak Tongkol, 23.11.2013, Kota Kinabalu.
Kemudian, saya akan memberikan maklumbalas samaada masih ada kekosongan tempat atau tidak (biasanya dalam tempoh 24 jam bukannya serta merta. Harap maklum).

Apa faedah datang ke seminar ini?
First sekali, seminar ini adalah lebih kepada education mengenai Teknik Asas Simpanan Emas Fizikal. Kebanyakan peserta seminar ini mengakui bahawa mereka tidak pernah terfikir tentang keuntungan lumayan apabila menyimpan emas fizikal, apatah lagi melihat teknik-teknik manipulasi harga emas bagi mendapat lebih keuntungan. Kemudian teknik-teknik berniaga emas secara eksklusif akan didedahkan! Jadi, sekiranya anda ingin tahu selok belok Pelaburan & Perniagaan Emas Fizikal yang betul maka anda wajib hadir seminar ini.

Jumpa ANDA semua di Seminar!


Monday, 31 March 2014

Promosi Super MEGA 15 Hari Sahaja!


Bagaimana menggunakan promosi ini?

1. Anda hanya perlu membeli emas seberat 30g
2. Memperkenalkan kepada rakan baru & turut membeli 30g emas
3. Anda bergelar Dealer Sah Public Gold & bakal menikmati insentif jual/beli 1.5%

P/s : Anda jimat hampir RM15,000 jika menggunakan promosi ini. Promosi ini hanya sah bermula 01.04.2014 - 15.04.2014 (15 hari) & terhad kepada 2,000 orang pertama sahaja. Anda boleh menghubungi Admin ditalian 012-8309284 sekarang!



Japan 2014


22.03.2014 - Tiba di Kansai Airport, Japan.
Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Anda semua apa khabar? Saya sentiasa mendoakan pembaca blog ini telah berjaya menyimpan sekurang-kurangnya 1 Dinar :)

Alhamdulillah... Saya & Rakan-Rakan Master Dealer selamat pulang ke Malaysia pada 28.03.2014 selepas bercuti selama seminggu di Jepun. Percutian ini adalah hadiah daripada Public Gold kepada Dealer-Dealer yang berjaya membuat jualan sebanyak RM 3Juta pada tahun lepas!

Saya doakan selepas ini lebih ramai lagi Dealer dari Kerajaan Emas Group berjaya mendapat percutian percuma ini & insentif-insentif lain dari Public Gold.

Tidak seperti biasa kali ini saya pergi bercuti tanpa ditemani Isteri & Anak-anak tersayang. Disebabkan "baby Trisya" yang baru berumur 4 bulan, masih sepenuhnya (full-breastfeeding) & faktor cuaca sejuk di Jepun saya tidak mahu mengambil risiko untuk membawa mereka bersama.

Jangan risau, doakan "Daddy" murah rezeki selalu, Insha Allah satu dunia kita pergi nanti :)
23.03.2014 - Posing depan Hotel Monterey, Osaka with Hafizul Hakim
Selain bercuti & melihat keindahan negara Jepun sudah pasti saya tidak akan melepaskan peluang untuk belajar ilmu-ilmu baru dari Otai-otai hebat seluruh Malaysia. Terima Kasih kepada rakan baik saya Mr. Hafizul Hakim & rakan-rakan MD yang banyak berkongsi ilmu-ilmu baru.
23.03.2014 - Osaka Castle Park 
23.03.2014 - Universal Studio Japan
24.03.2014 - Bullet Train Shinkansen
25.03.2014 - Mount Fuji
Layan salji with Mahaguru Syukor, Masta Hafizul & Tn. Hj Wazir
Kami sempat melawat Toi Gold Museum, Japan & saya dapat memegang sendiri Jongkong Emas terbesar didunia seberat 250 kilogram. Katakanlah emas 1 kilogram hari ini berharga RM150,000.00 jadi anda boleh darabkan dengan 250 & itulah nilai emas tersebut dalam RM, Fuhhhh...

25.04.2014 - Toi Gold Museum
27.03.2014 Disney Sea Japan - Only 1 in the wolrld!
Narita Airport - Balik naik A380 memang bessttt
P/s : Insha Allah ada rezeki kita jumpa di Germany & Switzerland. Saya akan mengadakan seminar di Public Gold Kota Kinabalu pada 19.04.2014 (Sabtu). Sebarang pertanyaan lanjut anda boleh terus menghubungi saya ditalian 012-8309284. Jumpa nanti!


Friday, 7 March 2014

Promosi Februari & Mac 2014

Promosi bermula 1 Februari sehingga 31 Mac 2014
Promosi 1 : 100g Emas

Dengan setiap pembelian 100g emas, secara automatik anda akan menjadi Normal Dealer Public Gold dan layak menikmati insentif belian sebanyak 1% dan 0.5% insentif jualan semula. Anda jimat hampir RM5,000 jika menggunakan promosi ini disebabkan harga belian asal untuk layak sebagai Normal Dealer adalah sebanyak RM20,000.

Belian 100g Jongkong Emas secara automatik layak sebagai Normal Dealer

Promosi 2 : 350g Emas

Dengan setiap pembelian 350g emas, secara automatik anda akan menjadi Priority Dealer Public Gold dan layak menikmati insentif belian sebanyak 1.5% dan 0.5% insentif jualan semula. Anda jimat hampir RM63,000 jika menggunakan promosi ini disebabkan harga belian asal untuk layak sebagai Priority Dealer adalah sebanyak RM100,000.

P/s : Bagi yang ingin menggunakan perkhidmatan AGSS hanya RM30 dikenakan untuk tempoh simpanan selama setahun. Sebarang pertanyaan lanjut mengenai promosi ini anda boleh menghubungi Admin ditalian 012-8309284.


Monday, 24 February 2014

Teknik "Saving" 10 Dirham Dengan Percuma

Pernah anda kira berapa nilai duit tabungan selepas perbelanjaan harian?

5, 10, 20 & 50 Sen. Setiap bulan sekurang-kurangnya saya berjaya beli & simpan 10 Dirham (perak). Jika setahun dah boleh saving dengan percuma sekurang-kurangnya 120 Dirham. Teknik ini telah saya amalkan 3 tahun yang lepas! Setiap bulan saya akan tukarkan syiling tabungan kepada 10 Dirham.

Hasil tabungan dari baki perbelanjaan harian
Sekiranya saya tukarkan syiling tersebut kepada wang kertas sudah pasti amat mudah untuk saya "bocorkan" semula wang tersebut. Ya, saya memang seorang yang sangat boros suatu ketika dahulu! sebab itu saya sentiasa tukarkan simpanan & pendapatan saya kedalam bentuk emas & perak fizikal :)

Harga 10 Dirham pada 24.02.2014 @ 416pm.
Saya akan rujuk harga semasa pada website Public Gold (www.publicgold.com.my). Harga emas & perak keluaran Public Gold dikemaskini setiap 20 minit mengikut pasaran emas dunia. Selepas itu saya  akan "Lock" harga seperti yang tertera.

Lock harga 10 Dirham.
Kurang 2 minit urusan lock harga ini selesai. Esok saya boleh terus ke cawangan Public Gold Kota Kinabalu, buat bayaran & bawa balik syiling 10 Dirham ini.

Apa kelebihan simpanan perak fizikal?

Tidak dinafikan harga perak jatuh sebanyak 35.9% pada 2013 namun secara puratanya kenaikan harga perak adalah sekitar 16.6% setahun untuk tempoh 10 tahun ini. Saya tidak huraikan banyak berkenaan analisis teknikal & fundamental pada artikel "mudah faham" ini :) cuma saya ingin kongsikan bahawa harga perak sedang berada pada posisi menaik!

Bermula Januari 2014, harga perak telah meningkat sebanyak 11.9%. Anda boleh memulakan simpanan perak fizikal hari ini secara percuma dengan simpanan syiling tabungan anda. Selamat mencuba!

P/s : Untuk Lock harga emas & perak anda boleh terus menghubungi Admin ditalian 012-8309284. Jumpa nanti di Seminar (Mac) sekitar Borneo dalam masa terdekat.


Monday, 27 January 2014

Seminar Analisis Teknikal Harga Emas (ATHE 2014)

Speaker : Mahaguru Syukor Hashim & Mr. Nor Shufaad
Penganjur : Kerajaan Emas Group

Tarikh : 9 Februari 2014 (Ahad)
Masa : 0830am - 0530pm
Lokasi : Kompleks Tabung Haji (TH Hotel), Kota Kinabalu Sabah
Bayaran : RM290.
_________________________________________

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca blog KerajaanEmas.Com. Semoga saudara dan saudari pembaca mendapat lebih banyak kejayaan, kekayaan dan keuntungan. Amin... 

Untuk pengetahuan anda semua, pada 9/2/2014 (Ahad), Kerajaan Emas Group akan menganjurkan “Seminar Pelaburan Emas dan Analisis Teknikal Harga Emas (ATHE)” yang pertama untuk tahun 2014.

Jika anda ingin menjadi pelabur emas yang bijak maka ini adalah ilmu yang anda perlu miliki. Baca artikel ini sampai habis. Seminar ini akan mengajar anda mengenai 2 topik penting di dalam pelaburan emas.

Topik pertama : Pelaburan emas di Malaysia, Bagaimanakah cara memaksimakan keuntungan anda?

a. Kenapa anda perlu membuat pelaburan emas?
b. Jenis-jenis pelaburan emas yang terdapat di Malaysia
c. Bagaimana cara membuat pelaburan emas yang betul, tepat dan selamat?
d. Apakah soalan-soalan yang perlu ditanya sebelum membuat pelaburan emas.
e. Bagaimanakah cara memaksimakan keuntungan di dalam pelaburan emas.
Topik kedua: Analisis Teknikal Harga Emas.

a. Pengenalan kepada analisis teknikal.
b. Pengenalan kepada MetaTrader4 sebagai tools analisis teknikal.
c. Cara untuk untuk Download dan setup program MetaTrader 4
d. Mencipta akaun demo
e. Bereksperimen dengan tools, menu dan ikon
f. Pengenalan kepada bar dan line chart
g. Mengenalpasti paras Support dan Resistance berdasarkan :

i. Historical price :
ii. Psycho level
iii. Fibonacci retracement

h. Memahami dan melukis garisan trend.
i. Menggunakan RSI sebagai petunjuk momentum.

Menggunakan MetaTrader sebagai panduan.

a. Menggunakan Meta Trader sebagai panduan untuk membeli dan menjual emas fizikal pada harga terbaik.
b. Bagaimana mendapatkan harga terbaik untuk membeli emas.
c. Bagaimana mendapatkan harga terbaik menjual emas fizikal.
d. Kaedah mudah mengira potensi keuntungan belian dan jualan emas anda.


Tips mengira keuntungan Pelaburan Emas Fizikal.

Bagi pelabur emas Public Gold, Mr. Nor Shufaad akan berkongsi dengan anda kaedah mengira untung rugi menggunakan teknik ART. Peserta-peserta yang hadir akan mendapat format excel teknik ART ini dan diajar bagaimana cara menggunakannya.

Teknik ini amat berguna jika anda ingin membuat keuntungan dengan emas yang spreadnya rendah seperti 250 gram dan 500 gram.

P/s : Hanya 50 tempat disediakan dan 25 orang peserta telah pun mendaftar kurang sejam selepas pendaftaran dibuka di Facebook. LOCK seat ANDA secepat mungkin :)
Pendaftaran 25 tempat dalam tempoh kurang sejam!
Berapa banyak ilmu yang anda boleh timba di seminar ini?

Seminar ini bertujuan mengajar ilmu pelaburan emas yang betul + kemahiran analisis teknikal harga emas. Cuba lihat testimoni-testimoni peserta yang hadir seminar ini. Mereka banyak belajar ilmu pelaburan emas dan kemahiran analisis teknikal. Mereka berpuas hati dan memberikan feedback yang sangat memberansangkan.

JAMINAN KAMI.

Kami yakin anda akan belajar ilmu yang sangat berguna. Anda boleh menggunakan ilmu ini untuk memantapkan keuntungan pelaburan emas anda. Sebab itu kami berani membuat jaminan kepada setiap peserta.

Baca jaminan kami dibawah.

SETIAP PESERTA yang menyertai seminar Pelaburan Emas dan Analisis Teknikal Harga Emas ini diberikan JAMINAN-JAMINAN berikut:

1. Setiap peserta seminar ini dijamin akan mempelajari kaedah-kaedah membuat pelaburan emas yang betul, tepat dan selamat.

2. Setiap peserta dijamin akan mempelajari teknik-teknik memaksimakan keuntungan di dalam pelaburan emas.

3. Setiap peserta dijamin boleh mengenalpasti harga belian dan jualan terbaik menggunakan kemahiran analisis teknikal yang boleh memaksimakan keuntungan pembelian emas anda.

Kami ajarkan ilmu yang hebat dan kami berikan JAMINAN wang anda DIKEMBALIKAN 100% jika anda tidak belajar 3 perkara diatas atau jika anda tidak berpuas hati.

Lagi berita baik!

Tahun 2014 menyaksikan isu-isu kenaikan harga barang, itu naik, ini naik. Tapi kami membuat keputusan untuk mengurangkan kos seminar ini. Kami mahu anda mempelajari ilmu yang hebat ini dengan kos ‘semua orang mampu’.

Dahulu, yuran seminar ini adalah RM400 seorang. Kini, kami mengenakan yuran seminar pada harga RM290 sahaja untuk seorang peserta.


Seminar (ATHE) - Oktober 2013 di Kuala Lumpur
Bagaimana cara menyertai Seminar (ATHE 2014) di Kota Kinabalu?

1. Anda perlu menghubungi Mr. Adzlan untuk mengetahui status kekosongan tempat
2. Jika ada kekosongan, anda boleh bank-in atau transfer RM290 kedalam akaun : 

MUHAMAD ADZLAN BIN YUSUF
5602 5011 4526 (Maybank)

3. E-melkan bukti bayaran kepada indicatorgold@yahoo.com
4. Itu sahaja.

Nota persediaan sebelum seminar.

Setiap peserta diminta untuk download dan baca Nota Persediaan sebelum Seminar, kemudian anda boleh download dan install perisian MetaTrader 4 ke dalam notebook/laptop anda.

Download nota persediaan anda (KLIK DISINI)

Apakah peralatan yang perlu dibawa ke Seminar ini?

1. Notebook dan tetikus.
2. Broadband (jika ada).

Jumpa Warga Sabah 9 Februari 2014 nanti!

Admin KerajaanEmas.Com :
Muhamad Adzlan Bin Yusuf
(Master Dealer/PG008610)
H/p : 012-8309284 (WhatsApp)

Friday, 3 January 2014

Seminar "GOLD Circuit 2014"

Tarikh
Masa
Tempat
11 Januari 2014
(Sabtu)
1000am – 1200pm
Public Gold Cawangan Kota Kinabalu
Speaker : Master Ag Sufiyan
8 Februari 2014
 (Sabtu)
1030am – 1230pm
Public Gold Cawangan Kota Kinabalu
Speaker : Master Adzlan Yusuf

Bagaimana cara utk hadir ke seminar ini?

Seminar ini adalah PERCUMA.
Tetapi sebelum datang kena register @ mendaftar tempat terlebih dahulu.
Untuk hadir, anda perlu SMS ke h/p saya : 012 830 9284 butiran-butiran berikut :

1. Taipkan SEMINAR: Nama penuh
2. Tarikh dan lokasi seminar pilihan anda

Contoh SMS:
SEMINAR : Ahmad bin Abu, Kota Kinabalu.
Jika hendak register lebih dari 1 tempat duduk, hantar SMS seperti ini:
SEMINAR : 1. Ahmad bin Abu, 2. Halimah Sawa, 3. Halim Bawang, 4. Jamal Pak Tongkol, 23.11.2013, Kota Kinabalu.
Kemudian, saya akan memberikan maklumbalas samaada masih ada kekosongan tempat atau tidak (biasanya dalam tempoh 24 jam bukannya serta merta. Harap maklum).

Apa faedah datang ke seminar ini?
First sekali, seminar ini adalah lebih kepada education mengenai Teknik Asas Simpanan Emas Fizikal. Kebanyakan peserta seminar ini mengakui bahawa mereka tidak pernah terfikir tentang keuntungan lumayan apabila menyimpan emas fizikal, apatah lagi melihat teknik-teknik manipulasi harga emas bagi mendapat lebih keuntungan. Kemudian teknik-teknik berniaga emas secara eksklusif akan didedahkan! Jadi, sekiranya anda ingin tahu selok belok Pelaburan & Perniagaan Emas Fizikal yang betul maka anda wajib hadir seminar ini.

Jumpa saya di Seminar "GOLD Circuit 2014" seluruh Malaysia