Saturday, 23 November 2013

Menjadi Priority Dealer Public Gold & Jimat Hampir RM66,000


| PROMOSI TERHEBAT 2013 |

Bermula 23.11.2013 sehingga 31.12.2013, Public Gold menawarkan promosi TERHEBAT & sudah pasti sangat menguntungkan ANDA!

Dengan pembelian 250 gram emas (samaada 999.9 atau 916), anda layak bergelar Priority Dealer Public Gold. Diantara faedah-faedah yang bakal anda perolehi adalah :
  1. Diskaun 1.5% untuk sebarang pembelian produk keluaran Public Gold
  2. Keuntungan tambahan 0.5% apabila menjual semula emas anda kepada Public Gold
  3. Insentif 1.5% daripada nilai pembelian emas & perak jika anda recommend kawan-kawan anda membeli emas Public Gold.
Adakah anda perlu menjual emas?
Tidak perlu. Hanya recommend kawan-kawan anda membeli produk Public Gold pada harga kilang & pastinya lebih murah berbanding kedai emas.

250g Gold Bar adalah pilihan terbaik dengan spread sebanyak 4.5%

P/s : Harga belian asal untuk melayakkan anda sebagai Priority Dealer adalah sebanyak RM100,000. Jika anda rebut peluang ini, percayalah anda telah JIMAT sekitar RM66,000. Ini bukan janji tapi PASTI =)

Untuk keterangan lanjut sila hubungi Admin ditalian 012-8309284. Jumpa Admin di Purnama Hotel Limbang pada 30.11.2013 (930am - 1130am). KLIK SEMINAR

Monday, 4 November 2013

Seminar Simpanan, Pelaburan & Perniagaan Emas Fizikal (Nov 2013)

Tarikh
Masa
Tempat
21 Hingga 25.11.13
900am – 900pm
"Booth" Tamu Gadang Universiti Malaysia Sabah.
16.11.13 (Sabtu)
1030am – 1230pm
Public Gold Cawangan K. Kinabalu.
30.11.13 (Sabtu)
930am – 1130am
Hotel Purnama Limbang, Sarawak.

# 21 Hingga 25.11.2013 - Aktiviti Kerajaan Emas Group bersempena Konvokesyen (UMS) ke-15. Anda boleh datang terus ke "Booth" Public Gold untuk mendapatkan informasi mengenai Emas Fizikal. 

Bagaimana cara utk hadir ke seminar ini?

Seminar ini adalah PERCUMA.
Tetapi sebelum datang kena register @ mendaftar tempat terlebih dahulu.
Untuk hadir, anda perlu SMS ke h/p saya : 012 830 9284 butiran-butiran berikut :

1. Taipkan SEMINAR: Nama penuh
2. Tarikh dan lokasi seminar pilihan anda

Contoh SMS:
SEMINAR : Ahmad bin Abu, Kota Kinabalu.
Jika hendak register lebih dari 1 tempat duduk, hantar SMS seperti ini:
SEMINAR : 1. Ahmad bin Abu, 2. Halimah Sawa, 3. Halim Bawang, 4. Jamal Pak Tongkol, 23.11.2013, Kota Kinabalu.
Kemudian, saya akan memberikan maklumbalas samaada masih ada kekosongan tempat atau tidak (biasanya dalam tempoh 24 jam bukannya serta merta. Harap maklum).

Apa faedah datang ke seminar ini?
First sekali, seminar ini adalah lebih kepada education mengenai Teknik Asas Simpanan Emas Fizikal. Kebanyakan peserta seminar ini mengakui bahawa mereka tidak pernah terfikir tentang keuntungan lumayan apabila menyimpan emas fizikal, apatah lagi melihat teknik-teknik manipulasi harga emas bagi mendapat lebih keuntungan. Kemudian teknik-teknik berniaga emas secara eksklusif akan didedahkan! Jadi, sekiranya anda ingin tahu selok belok Pelaburan & Perniagaan Emas Fizikal yang betul maka anda wajib hadir seminar ini.

























Anda dah dapat hadiah ebook FREE dari Admin? KLIK DISINI

Sunday, 27 October 2013

Syukur Alhamdulillah

Segala Puji-pujian Hanya Kepada Allah SWT.

Bulan Oktober ini saya anggap sebagai bulan "murah" rezeki & saya berdoa semoga semua pembaca setia blog Kerajaan Emas semakin kaya dengan Emas Fizikal. Saya nak kongsikan DUA berita yang sangat menggembirakan kepada anda semua :

1. Kelahiran Nur Adzalea Trisya 
Isteri saya telah selamat melahirkan anak kedua kami di Rafflesia Medical Centre, Kota Kinabalu pada hari Jumaat sekitar jam 130pm (11 Oktober 2013). "Terima Kasih Isteri tersayang" Now Jimmy dah ada adik =)

2. Hadiah (SIP) Percutian Ke Tokyo, Jepun


Terima Kasih kepada Dato' Louis Ng & Public Gold Int. Bhd. kerana menghadiahkan percutian ke Tokyo Jepun. Ini menambahkan lagi semangat kepada saya untuk berkongsi ILMU kepada seluruh pembaca blog Kerajaan Emas.

Special Thanks to Mahaguru Syukor Hashim yang telah banyak mendidik saya di Alam Emas Fizikal. Tidak lupa kepada Sifu-sifu MD yang yang banyak memberi tunjuk ajar & Kerajaan Emas Group sebagai tulang belakang kejayaan ini!

KerajaanEmas.Com @ Japan
Saya akan kembali berkongsi Ilmu Pelaburan Emas Fizikal di Seminar PERCUMA - bermula November 2013. Lokasi seminar kali ini adalah di Kota Kinabalu & Limbang. Jumpa lagi =)

P/s : Jadual terbaru seminar akan saya maklumkan diblog ini dalam masa terdekat.

______________________________

Dapatkan ebook FREE KLIK DISINI

Friday, 18 October 2013

Advance Customer (AC)

Apa Itu Advance Customer?

Ali : Minggu lepas aku beli emas harga RM120/g, hari ni dah naik RM 125/g.

Abu : Wah, bestnya, kat mana u beli?

Ali : Beli kat kedai ABC. 

Abu : Aku nak beli juga lah!

Bagi situasi diatas, Abu telah pergi ke kedai ABC untuk membeli emas bagi mendapatkan keuntungan seperti yang telah diperolehi rakannya - Ali. Dalam kes ini hanya Tokey kedai ABC & Abu yang memperolehi keuntungan :

  • Tokey kedai ABC - Untung melalui jualan emas
  • Abu - Untung sebab telah memulakan tindakan belian/simpanan emas fizikal
  • Ali - Tak dapat apa-apa keuntungan, hanya kongsikan pengalamannya =)
Hari ini saya nak kongsikan berita yang sangat gembira kepada ANDA semua yang berada dalam kategori dibawah :

1. Ingin menjadi Tokey Emas tetapi tidak cukup modal
2. Kerap membuat belian/simpanan dalam bentuk emas fizikal
3. Suka bercerita dengan kawan-kawan kelebihan simpanan emas fizikal tetapi berstatus bukan Dealer


Public Gold menawarkan peluang yang sangat hebat kepada mereka yang berminat untuk menjadi Tokey Emas namun tidak mempunyai modal yang cukup. Kini Anda layak bergelar Advance Customer!

Opss, tunggu...... sekiranya anda berjaya memperkenalkan pelanggan baru seramai 5 orang dengan belian minimum sebanyak RM5,000/person secara automatik anda layak bergelar Dealer Public Gold & bakal menikmati incentive 1.5% jual beli. Terhad kepada 200 orang pelanggan pertama sahaja.

Sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi Admin ditalian 012-8309284. Nak sembang free boleh guna Whatsapp & Wechat.

Wednesday, 25 September 2013

Jual Beli Emas Tanpa Pelanggan?

Mengetahui posisi anda sebelum membuat pembelian emas fizikal adalah sangat penting. Ini bagi mengelakkan situasi "panik" selepas membuat pembelian dimana harga emas mengalami kejatuhan.

Apa yang saya lihat hari ini masih ramai tidak mengetahui "posisi" sebagai Penyimpan, Pelabur & Peniaga Emas? Untuk menjadi Peniaga Emas anda haruslah mempunyai pelanggan atau dalam ayat yang lebih mudah - "ramai pelanggan - ANDA untung banyak & sedikit pelanggan - ANDA untung pun sedikit".

"Bagaimana menjana keuntungan melalui jual beli emas tanpa mempunyai ramai pelanggan?"

Public Gold menawarkan "spread" harga yang sangat rendah & ini membolehkan pelanggan/pelabur mendapat keuntungan melalui kenaikan harga emas.

Bagi Dealer yang tidak mempunyai pelanggan yang banyak, anda boleh membuat keuntungan dengan menjalankan urusniaga jual beli kepada Public Gold sahaja.



Anda lihat contoh kajian kes dibawah :
Harga Emas Public Gold - 3 Ogos 2013 

Harga bagi 250g Jongkong Emas Public Gold pada 3 Ogos 2013 (gambar diatas) setelah dicampur dengan kos pengangkutan bagi (Sabah/Sarawak) sebanyak RM100 adalah sebanyak RM36,407.00. Untuk transaksi ini saya telah mendapat komisyen sebanyak :
RM36,407 X 2% = RM728 (Untung A).

Harga Emas Public Gold - 26 Ogos 2013

Pada 26 Ogos 2013 harga emas telah meningkat dari 1313/oz ke 1397/oz (meningkat 6% daripada harga belian). Berdasarkan harga belian semula oleh Public Gold (PG Buy) saya telah mendapat keuntungan kenaikan nilai sebanyak :
Harga belian (PG Sell) RM36,407 - Harga jual semula RM37,163 (PG Buy) = RM756 (Untung B).

Jualan semula Jongkong Emas 250g kepada Public Gold.
Bagi urusan jual semula kepada Public Gold kiraan komisyen adalah seperti berikut :
RM37,163 X 0.5% (komisyen jual semula) = RM186 (Untung C).

Keseluruhan keuntungan : RM728 (A) + RM756 (B) + RM186 (C) = RM1670.

Selepas kenaikan harga sehingga 28 Ogos 2013 - harga emas kembali kepada posisi menurun.
Sebahagian jualan semula saya kepada Public Gold pada bulan Ogos 2013.
Inilah dinamakan "Trading" emas fizikal. Anda boleh membuat keuntungan walaupun tidak mempunyai pelanggan. Semakin banyak anda belajar, semakin banyak cara anda mempelbagaikan keuntungan dalam emas fizikal.

Gold jump 59 usd after Fed holds off on taper - 18 Sep 2013.
Opps... harus diingat, baru-baru ini harga emas telah meningkat sehingga 5% dalam sehari. Berapa profit agaknya? Tahniah buat kawan-kawan yang telah bertindak lebih pantas dari super hero diatas =)

Enjoy Ur Trading!
Thanks,

Muhamad Adzlan Yusuf
(Master Dealer/PG008610)
H/p : 012-830 9284


Wednesday, 18 September 2013

Ar-Rahnu @ POS Kota Kinabalu

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Saya mendapat tahu Pos Malaysia ada menawarkan perkhidmatan Ar-Rahnu & menyediakan kemudahan pinjaman bercagarkan emas bukan sahaja dalam bentuk barang kemas tetapi Jongkong, Syiling & Dinar Emas juga diterima.

Seperti yang diketahui sebelum ini Ar-Rahnu Bank Rakyat & Agro Bank hanya menerima gadaian untuk Barang Kemas sahaja bermula pertengahan tahun 2011.

Waahh.. ini berita yang sangat baik kepada penyimpan-penyimpan Emas di Sabah!

3 unit (1 Dinar Emas) Public Gold bersedia untuk digadaikan
Bagi mengesahkan penerimaan gadaian Emas Public Gold di Ar-Rahnu Pos Kota Kinabalu, saya telah membawa 3 unit (1 Dinar Public Gold) untuk digadaikan.

Saya diterangkan bagaimana prosuder pinjaman bercagarkan emas oleh Pegawai Ar-Rahnu bertugas & selepas itu beliau menjalankan ujian ketumpatan terhadap Dinar Emas yang ingin saya cagarkan tadi.

Ketiga-tiga unit (1 Dinar Emas) Public Gold mendapat bacaan 916 @ 22 karat.

Pinjaman sebanyak 75% daripada nilai marhun.
Ketika saya membuat gadaian, harga semasa emas 916 di Ar-Rahnu Pos Kota Kinabalu adalah bersamaan dengan RM121.67. Kiraannya adalah begini :

1 Dinar = 4.25g
4.25g X 3pcs = 12.75g
12.75g X RM121.67/1g = RM1551.30 (Nilai Marhun)
Upah simpan : 75 sen bagi setiap RM100 marhun = RM11.54 (sebulan)
Tempoh pinjaman : 6 bulan (6+3+3).

75% daripada RM1551.30 = RM1163.00 (Nilai Pinjaman)

Perkhidmatan terbaeeek Ar-Rahnu @ Pos Kota Kinabalu!
Akhirnya urusan selesai dalam masa kurang 20 minit. Alhamdulillah... Warga Sabah & penyimpan Dinar Emas Public Gold pastinya sangat gembira dengan kemudahan ini. Nasihat dari saya - hanya buat gadaian apabila perlu & disiplin, silap cara gadaian emas anda akan hangus @ dilelong.

PENTING : Buat pinjaman/gadaian emas fizikal dengan ilmu yang betul & jauhi skim-skim pelaburan emas!

Artikel Berkaitan :
Simpanan Emas Paling Murah & Mudah! (KLIK DISINI)
Buat Pinjaman Guna Emas 1 gram (KLIK DISINI)

Sebarang pertanyaan lanjut :
Muhamad Adzlan (Master Dealer/PG008610)
016-8615184 | 012-8309284


Sunday, 25 August 2013

Seminar Teknik Kaya Dengan Emas Fizikal (September 2013)


Tarikh
Masa
Tempat
21.09.2013    (Sabtu)
1030am – 1230pm
Public Gold Branch (Kota Kinabalu)
Berhadapan 1 Borneo Hypermall,
(Sebaris Maybank Alamesra)
**Lot No. 19, Block B-10, Corner Lot 1st & 2nd Floor, Lorong Plaza Permai 1, Along Jalan Sulaman, Kota Kinabalu, Sabah.
Bagaimana cara utk hadir ke seminar ini?

Seminar ini adalah PERCUMA.
Tetapi sebelum datang kena register @ mendaftar tempat terlebih dahulu.
Untuk hadir, anda perlu SMS ke h/p saya : 012 830 9284 butiran-butiran berikut :

1. Taipkan SEMINAR: Nama penuh
2. Tarikh dan lokasi seminar pilihan anda

Contoh SMS:
SEMINAR : Ahmad bin Abu, Kota Kinabalu.
Jika hendak register lebih dari 1 tempat duduk, hantar SMS seperti ini:
SEMINAR : 1. Ahmad bin Abu, 2. Halimah Sawa, 3. Halim Bawang, 4. Jamal Pak Tongkol, 21.09.2013, Kota Kinabalu.
Kemudian, saya akan memberikan maklumbalas samaada masih ada kekosongan tempat atau tidak (biasanya dalam tempoh 24 jam bukannya serta merta. Harap maklum).

Apa faedah datang ke seminar ini?
First sekali, seminar ini adalah lebih kepada education mengenai Teknik Asas Simpanan Emas Fizikal. Kebanyakan peserta seminar ini mengakui bahawa mereka tidak pernah terfikir tentang keuntungan lumayan apabila menyimpan emas fizikal, apatah lagi melihat teknik-teknik manipulasi harga emas bagi mendapat lebih keuntungan. Kemudian teknik-teknik berniaga emas secara eksklusif akan didedahkan! Jadi, sekiranya anda ingin tahu selok belok Pelaburan & Perniagaan Emas Fizikal yang betul maka anda wajib hadir seminar ini.

























Anda dah dapat hadiah ebook FREE dari Admin? KLIK DISINI

Sunday, 28 July 2013

Ebook "FREE" (10 Hari Terakhir Ramadan 1434H)

Alhamdulillah, tak terasa sudah 19 hari kita menunaikan Ibadah Puasa. Semoga Allah panjangkan umur kita agar dapat meningkatkan amal ibadat & bertemu lagi dengan Ramadan tahun depan, Insya Allah.

Sempena 10 hari terakhir Ramadan ini, Admin nak sedekahkan ILMU yang tak seberapa kepada semua pembaca setia blog Kerajaan Emas. Hadiah tersebut berupa ebook Teknik Asas Simpanan, Pelaburan & Perniagaan Emas Fizikal.
Ebook Teknik Asas Simpanan, Pelaburan & Perniagaan Emas Fizikal (Ver. 2)
Macam mana nak dapatkan ebook "FREE" ni?
SMS/WhatsApp/WeChat ke 012-8309284. Taipkan Ebook FREE & alamat e-mel anda. Selepas itu dalam tempoh 24jam Admin akan menghantar ebook tersebut (bukan serta merta). 

Mudahkan? jadi jangan tunggu lagi & SMS sekarang. Jangan lupa promosi menjadi Dealer Public Gold dengan belian 25 Dinar bakal berakhir 31 Julai 2013. Daftar SEGERA!!


Tuesday, 9 July 2013

Harga Emas Jatuh Lagi ? Buat Belian & Selamat Berpuasa =)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Semua =)

Pada 2 Julai 2013 Saya telah dijemput oleh Pusat Latihan Kecemerlangan Koperasi (PULAKOP) Kinarut, Sabah untuk berkongsi Ilmu berkenaan Pelaburan & Perniagaan Emas Fizikal. Saya sangat gembira apabila dapat berkongsi sesuatu yang baru terutamanya kepada peserta-peserta yang hampir kesemuanya adalah Usahawan.

Pusat Latihan Kecemerlangan Koperasi (PULAKOP), Kinarut Sabah.
Berdasarkan respon daripada peserta-peserta, saya mendapati masih ramai yang tidak menyedari bagaimana kenaikan harga emas dalam tempoh jangka masa panjang - akan memberikan keuntungan yang sangat banyak kepada penyimpan & juga pelabur. Namun begitu kriteria-kriteria penting pemilihan emas fizikal seperti harga, spread, ketulenan & faktor-faktor penting yang lain wajib diketahui terlebih dahulu. 

Selain itu saya turut berkongsi tips-tips bagaimana mengelakkan diri dari terjebak dengan skim cepat kaya, mendapat keuntungan dalam keadaan harga emas yang sangat rendah seperti sekarang serta faktor-faktor yang boleh mempengaruhi kenaikan & penurunan harga emas dunia.


Alhamdulillah selepas selesai seminar, ada diantara peserta yang terus memulakan simpanan Emas Fizikal & apa yang lebih menggembirakan apabila beberapa peserta terus mendaftar sebagai Agen/Dealer Public Gold. TAHNIAH kepada peserta-peserta yang telah membuat keputusan bijak disaat harga emas yang super murah!!!

Untuk rekod harga emas dunia telah jatuh sebanyak 26.3% tahun ini. Anda lihat sendiri carta dibawah - harga emas sentiasa menaik (hijau) setiap tahun, namun pada tahun ini situasi bertukar menjadi posisi menurun (merah). Anda risau tak? Ya anda harus risau jika tidak mempunyai strategi, ilmu & mentor yang betul.
Source : goldprice.org
Dalam keadaan harga emas yang sangat rendah sekarang anda harus memulakan tindakan pembelian & bukan membuat penjualan. Opss, harus diingat harga emas dunia kebiasaannya akan melonjak menjelang & pada bulan Ogos pada setiap tahun. 

Mmm... betul ke setiap tahun trend seakan-akan sama? Cuba anda perhatikan harga emas dibawah :)

Perhatikan pergerakan harga emas akan mula melonjak pada bulan Ogos setiap tahun.
Sekiranya anda memahami analisis pergerakan harga, pada setiap kejatuhan harga emas akan ada berlaku kenaikan. Dibawah, saya tunjukkan kepada anda jualan semula saya kepada Public Gold baru-baru ini. Jika tiada keuntungan daripada kenaikan harga belian terdahulu bagaimana saya boleh menjual semula kepada syarikat pengeluar/penjual? Mestilah ada untung =)

Sebahagian jualan semula saya kepada Public Gold.
Sebelum mengakhiri posting ini, saya ingin mengucapkan "Selamat Menunaikan Ibadah Puasa" kepada semua Umat Islam di seluruh dunia. Semoga semua pembaca blog ini semakin kaya & berjaya < saya DOAKAN.

Jangan lepaskan peluang untuk menjadi Dealer Public Gold bersempena promosi Ramadhan dengan hanya belian 25 Dinar = harga sekitar RM14,000 pada hari ini & anda jimat RM6,000 berbanding belian asal Normal Dealer.

Jumpa lagi.


Tuesday, 2 July 2013

Istimewa Ramadhan 2013



Rebut peluang bersempena "Promosi Ramadhan". Dengan hanya pembelian 25 Dinar - harga sekitar RM14,000 anda layak bergelar Dealer Public Gold. Dengan membeli 25 Dinar Emas Public Gold ini anda telah jimat sekitar RM6,000 berbanding modal asal untuk layak sebagai Dealer iaitu sebanyak RM20,000.

Sebarang pertanyaan lanjut mengenai promosi ini hubungi Admin ditalian 012 830 9284. Selamat menunaikan Ibadah Puasa =)


Friday, 21 June 2013

Kelas Analisis Teknikal Harga Emas (ATHE) 2013 Kota Kinabalu

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.
Dah mulakan tindakan dengan belian Emas Fizikal yang pertama?

Syukur Alhamdulillah, Kelas Analisis Teknikal Harga Emas di Kota Kinabalu Sabah telah selesai diadakan pada 8 Jun 2013. Jutaan terima kasih kepada Mahaguru Syukor Hashim & En. Nor Shufaad yang sudi meluangkan masa untuk datang ke Kota Kinabalu bagi berkongsi ILMU yang sangat hebat ini.

Kelas ATHE 2013 - Kompleks Tabung Haji, Kota Kinabalu, Sabah.

TAHNIAH dari saya & Group Kerajaan Emas selaku penganjur kepada semua peserta. Saya sangat yakin kesemua peserta yang telah hadir Kelas ATHE kini mempunyai pengetahuan & kemahiran dalam membuat analisis bagi menentukan masa terbaik membuat pembelian emas fizikal.

Dengan adanya ILMU teknikal & fundamental yang telah dipelajari, Dealer-dealer kini lebih yakin dalam menentukan masa membuat pembelian & penjualan disamping dapat berkongsi pengetahuan ini kepada mereka yang masih baru dalam emas fizikal. Admin memohon maaf jika terdapat kekurangan semasa Kelas ATHE diadakan =).

Sebahagian peserta yang sempat bergambar kenangan selepas Kelas ATHE 2013
Kepada rakan-rakan yang tidak sempat menghadiri Kelas ATHE 2013, anda boleh menghubungi saya ditalian 012-8309284 untuk belajar mengenai Ilmu Emas Fizikal & Analisis Harga. 

Jumpa saya di Seminar Asas Teknik Simpanan Emas Fizikal pada 29 Jun 2013 di Public Gold Cawangan Kota Kinabalu. Masuk adalah PERCUMA (sila daftar awal). 

Terima Kasih diatas respon positif semua peserta, Alhamdulilllah.

Daftar Seminar Percuma ? Klik disini > Seminar Jun 2013

Wednesday, 5 June 2013

Pesta Menuai ILMU (Jun 2013)

Bil.
Tarikh & Masa
Lokasi
1.
7 Jun 2013 (Jumaat) @ 2pm – 4pm

#FREE
Queen Hotel, Keningau.

Kaya & Berjaya Dengan Emas Fizikal : 
PD Amir Saifuddin
2.
7 Jun 2013 (Jumaat) @ 830pm – 1030 pm

#FREE
Public Gold Branch (Kota Kinabalu)
Berhadapan 1 Borneo Hypermall,
(Sebaris Maybank Alamesra)
**Lot No. 19, Block B-10, Corner Lot 1st & 2nd Floor, Lorong Plaza Permai 1, Along Jalan Sulaman, Kota Kinabalu, Sabah.

Kenapa Anda Perlu Menyimpan Emas : 
Mahaguru Syukor Hashim
3.
8 Jun 2013 (Sabtu) @ 8am – 5pm
Kompleks Tabung Haji Kota Kinabalu.
Kelas Analisis Teknikal Harga Emas (pertama kali diadakan di Sabah tahun 2013).

4.
29 Jun 2013 (Sabtu) @ 1030am – 1230pm

#FREE
Public Gold Branch (Kota Kinabalu)
Berhadapan 1 Borneo Hypermall,
(Sebaris Maybank Alamesra)
**Lot No. 19, Block B-10, Corner Lot 1st & 2nd Floor, Lorong Plaza Permai 1, Along Jalan Sulaman, Kota Kinabalu, Sabah.

Teknik Kaya Dengan Emas Fizikal :
Muhamad Adzlan Bin Yusuf

Bagaimana cara utk hadir ke SEMINAR ini?

Kesemua Seminar diatas adalah 100 % PERCUMA kecuali Kelas Analisis Teknikal Harga Emas (8 Jun 2013). Tetapi sebelum datang kena register @ mendaftar tempat terlebih dahulu. Untuk hadir, anda perlu sms ke h/p saya : 012-8309284 butiran-butiran berikut :

1. Taipkan SEMINAR: Nama penuh
2. Tarikh dan lokasi seminar pilihan anda

Contoh SMS:
SEMINAR : Ahmad bin Abu, Kota Kinabalu.
Jika hendak register lebih dari 1 tempat duduk, hantar SMS seperti ini:
SEMINAR : 1. Ahmad bin Abu, 2. Halimah Sawa, 3. Halim Bawang, 4. Jamal Pak Tongkol, 25.05.2013, Kota Kinabalu.
Kemudian, saya akan memberikan maklumbalas samaada masih ada kekosongan tempat atau tidak (biasanya dalam tempoh 24 jam bukannya serta merta. Harap maklum).

Apa faedah datang ke seminar ini?
First sekali, seminar ini adalah lebih kepada education mengenai Teknik Asas Simpanan Emas Fizikal. Kebanyakan peserta seminar ini mengakui bahawa mereka tidak pernah terfikir tentang keuntungan lumayan apabila menyimpan emas, apatah lagi melihat teknik-teknik manipulasi harga emas bagi mendapat lebih keuntungan. Kemudian teknik-teknik berniaga emas secara eksklusif akan didedahkan! Jadi, sekiranya anda ingin tahu selok belok Perniagaan Emas & Perak Fizikal yang betul maka anda wajib hadir seminar ini.

Thursday, 30 May 2013

Panduan Pelaburan Emas 2013 (PERCUMA)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Apa khabar semua pembaca? Saya doakan anda semua sihat, ceria & gembira adanya.

Baiklah, disini saya ingin berkongsi Laporan Panduan Pelaburan Emas Tahun 2013 (Gold Investing Guide 2013)

Laporan ini ditulis di dalam bahasa Inggeris dan sangat membantu jika anda ingin mengetahui hala tuju pelaburan emas untuk tahun 2013 dan seterusnya.
gold_investing_guide_2013






















Secara ringkasnya:

  1. Majoriti penganalisis daripada bank terkemuka seperti Bank Of America, Goldman Sachs, Barclay Capital, BNB Paribas dan UBS menjangkakan harga emas akan meningkat antara USD1800/Oz ke USD1900/Oz
  2. Prestasi harga emas tahun 2012 diterangkan secara panjang lebar (mukasurat 3)
  3. Krisis zon Euro dijangka akan menjadi pemangkin kenaikan harga emas
  4. Masalah Amerika Syarikat – Beban hutang yang meningkat, cetakan wang dan kadar faedah yang rendah akan mendorong harga emas naik (mukasurat 4)
  5. Pembelian emas oleh bank-bank pusat di seluruh dunia akan memainkan peranan di dalam kenaikan harga emas. Ini kerana kebanyakan bank pust di seluruh dunia ingin memperbagaikan rizab mereka selain dari US Dollar yang dilihat tidak stabil.

gold_quotes


Faktor-faktor yang terhampir yang boleh memberikan kesan positif terhadap harga emas adalah :

  1. Masalah Geopolitik – Masalah ketidakstabilan politik yang berlaku di Timur Tengah, Iran, Afghanistan, Pakistan, Syria boleh menyebabkan harga minyak naik mendadak. Apabila harga minyak naik mendadak, biasanya harga emas turut serta naik.
  2. Peningkatan permintaan penghantaran emas fizikal di COMEX (Comodity Futures Exchange) boleh menyebabkan kekurangan bekalan emas fizikal. Ini boleh menyebabkan peningkatan harga emas fizikal.
  3. Emas dikenali sebagai aset selamat. Ia mengekalkan nilainya semasa krisis kewangan tahun 2009 dan telah menunjukkan peningkatan harga sehingga tahun 2012. Pada masa ini, pelabur-pelabur menunjukkan keresahan terhadap pasaran bon dan hutang negara. Di dalam kitaran pelaburan, apa yang mungkin berlaku ialah pasaran bon akan jatuh menyebabkan pelabur lari kepada emas dan perak.
gold_quotes2

Banyak lagi maklumat-maklumat yang anda boleh perolehi daripada laporan ini. Saya harap anda boleh download dan membacanya. Mari berkongsi ilmu!

Kongsikan laporan ini dengan semua rakan anda yang ingin mengetahui potensi emas pada tahun 2013 dan seterusnya. Anda boleh forwardkan artikel ini kepada mereka atau kongsikan dengan rakan-rakan FB anda.

Rakan-rakan anda pasti berterima kasih kepada anda.

pelaburan_emas_2013