Wednesday 1 August 2012

Menjadi Dealer Public Gold Menggunakan Kaedah Easy Payment Purchase (EPP)

Public Gold menawarkan Kaedah Bayaran Secara Ansuran atau Easy Payment Purchase (EPP) kepada Dealer2 yang tidak dapat membayar secara penuh sekaligus. 

Bagi membantu anda untuk memahami dengan lebih mudah kemudahan EPP ini saya terangkan dengan 3 Soalan & Jawapan yang biasa diajukan kepada saya. Semoga anda semua beroleh manfaat & membuat keputusan yang tepat sebelum memulakan langkah pertama dalam perniagaan Emas Fizikal.

1. Bagaimana proses pembelian?

Sama seperti jika anda menggunakan Kaedah Bayaran Penuh atau Full Payment. Belian hendaklah melebihi nilai RM20,000 untuk Normal Dealer & RM100,000 untuk Priority Dealer. Sebagai contoh anda memilih untuk lock harga items 100g gold bar = 1 & 50g gold bar = 1. Nilai belian ini telah melebihi RM20,000 sekaligus melayakkan anda sebagai Normal Dealer.

Kelebihan menggunakan kaedah EPP adalah dapat meringankan sedikit beban bayaran secara sekaligus sebaliknya bayaran secara ansuran digunakan. Disamping itu Dealer mendapat peluang untuk lock harga ketika rendah tanpa perlu membayar sekaligus.

2. Adakah terdapat kos2 tambahan?

Jika anda menggunakan kaedah EPP kos bagi Admin Fee sebanyak 0.5% akan dikenakan. Sebagai  contoh RM20,000 x 0.5% = RM100 (Admin Fee). Bayaran ansuran adalah selama 4 bulan. Selepas selesai bayaran ke4 atau keseluruhan bayaran anda boleh mengambil stok anda di cawangan Public Gold. Komisyen anda bulan pertama sahaja sahaja sudah boleh cover kos untuk admin fee - siap ada baki lagi komisyen!

3. Bagaimana jika pada bulan ke 2 atau ke 3 saya terus menyelesaikan baki bayaran, adakah saya boleh mendapatkan terus stok yang telah dibeli?

Boleh. Tiada masalah & sangat digalakkan lebih2 lagi jika harga emas dah naik. Anda terus dapat  UNTUNG =)

Contoh belian secara (EPP) melebihi RM20,000 melayakkan anda menjadi Normal Dealer :

Contoh belian secara (EPP) melebihi RM100,000 sekaligus melayakkan anda menjadi Priority Dealer secara automatik :

Mudahkan? Saya dah tunjukkan cara paling mudah untuk melayakkan anda menjadi Dealer Public Gold. Hubungi saya ditalian 016-8615184 sebelum harga emas meroket lebih tinggi meninggalkan anda. Jumpa lagi!

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.